středa 1. července 2009

Průvodce M10


M10 má sice vyjít až 17.července ale já tu pro vás mám už těd nějáke informace o kartách, které v ní vyjdou a také něco o změně pravidel.

M10 je výjimečný Core set tím, že kromě znovu vydaných karet bude obsahovat i polovinu naprosto nových karet. Zajímavými reprinty jsou Lightning Bolt a Ball Lightning. Dočkáme se i opětovného vydání pěti Planeswalkerů z Lorwynu.

Bohužel s M10 příde také hodně odsuzovaná změna pravidel.Combat damage už nepůjde na stack ale půjde přímo. Touto změnu bude zasaženo hodně pěkných karet ktere tímto pravidlem ztratí na funkčnosti i na ceně - například Mogg Fanatic, který se tak vrací k své původní funkci, kterou měl v době vydání v Tempestu (tj při pravidlech před šestou edicí). Přichází i další změny, které rozebereme v jiném článku.

Tak ale už dost smutku jde se na jednotlivé barvy.




Bílá:
-Bílá nám nabídne místo Wrath of God
Planar Cleansing, sorcery za 3WWW, Které zničí všechny nonland pernamenty
-Další pěkná karta je
Baneslayer Angel, mythic rare 3WW 5/5 Anděl s first strike a lifelink a imunitu vuči Démonům a Drakům.
-Dále Captain of the Watch, 4WW rare s vigilance, dávající všem vašim vojákům +1/+1 a vigilance, při příchodu na bojiště si s sebou hned 3 vojáky přivede.
-Guardian Seraph 3/4 v létajícím těle za 2WW
-Podle mě je hodně zajímavá karta Silence za W zakáže opponentovi hrát kouzla na jedno kolo.


Modrá:
-U modré se dočkáme zajímavého Sphinx Ambassadora 5/5 létající sfinga za 5UU, která vám dovolí, pokud zraní soupeře, vytáhnout z jeho knihovny kartu. Pokud soupeř neuhodne, kterou kartu jste vzali, a zvolená karta je bytost, můžete si ji dát do hry.
-Sleep, uncommon sorcery za 2UU, které tapne soupeřovy bytosti a zabrání se jim odtapnout v další fázi.
-Djinn of Wishes, 4/4 džin za 3UU, který přijde do hry se třemi countery.Za 2UU si můžete "přát" vrchní kartu své knihovny a zahrát ji bez placení ceny, nebo ji odstranit ze hry.

-Merfolk Sovereign nový lord Merfolku ktery již nedá všem merfolkům k bonusu ještě islandwalk, pouze jednomu za tapnutí neblokovatelnost.



Černá:
- Xathrid Demon , takový Lord of the Pit jinak. Čísla stejná, démon je o 1 levnější, a při obětování bytosti všichni protivníci ztratí počet životů rovný její síle. Pokud není co obětovat, ztratíte 7 životů a démon se tapne.
- Mezi dálší podporovanou rasu v černé budou upíři.
-Tam krásně zapadne Vampire Aristocrat 2/2 za 2B Když do něj obetujete creaturu dostane +2/+2 do koce kola. Tato karta vyjde i jako Prerelease promo.
-Dalši karta je taky upír a to
Child of Night 2/1 chodící upír s lifelink za 1B




Červená:
-Ta nejen že nás dostala výše zmíněným Ball Lightningem a Lightning Boltem, ale objeví se zde i pár draků, například Shivan Dragon, Dragon Whelp, ale také Bogardan Hellkite.
-I v červené nás čeká nový lord goblinů Goblin Chieftain , který dává všem vašim goblinům místo mountainwalku haste, opět 2/2 za 1RR.


Zelená:
-V zelené nás neopustili stará dobrá "brka"(Birds of Paradise - pozn. korekce) ani Llanowaři.
-Začíname krásným Kalonian Behemothem, 9/9 bestii se shroudem za 5GG (rare)
-Nový elfí lord Elvish Archdruid kombinuje v jedné kartě Priest of Titania a Elvish Championa (bez forestwalku)
-Master of the Wild Hunt 2/2 za 2GG Který nám dá v upkeepu jednoho 2/2 vlka a za jeho tapnutí a tapnutí všech vlků dají ti vlci damage tolik kolik je jejich síla do vybraných creatur (každej sám za sebe) a naopak ty zacílované creatury dají damage kolik je jejich síla do vybraných vlku.




Artefakty a Země:
-Vrací se nám série 5 talismanů (Wurm Tooth,Kraken Eye...).Dále i Jehla (Pithing Needle) a taky Darksteel Colossus
-Přišel nový equipment Magebane Armor,Stojí 3 za equip se platí 2 a dává +2/+4 a ztrácí flying+ vyprevenuje se zněj všechen noncombat damage.
-U zemí přichází 5 nových duálu




No to je prozatím vše, teď, když jste se nabažili spoileru můžete jen čekat až M10 přijde :)

Michal Juráš



Žádné komentáře:

Okomentovat